Цените на жилищните имоти в Германия продължават да падат, а

...
Цените на жилищните имоти в Германия продължават да падат, а
Коментари Харесай

Жилищата в Германия поевтиняват още и засилват кризата с недвижими имоти

Цените на жилищните парцели в Германия не престават да падат, а най-новите данни от през днешния ден регистрират намаляване с 10,2% през третото тримесечие по отношение на предходната година.

Това е още един тъмен знак за бранша на недвижимите парцели в най-голямата европейска стопанска система, отбелязва Reuters.

Тенденцията на спад е за четвърто следващо тримесечие на спад и е най-голямата, откогато немската статистическа работа води регистри през 2000 година, което акцентира най-голямата рецесия с недвижимите парцели от десетилетия.

" До 2022 година в Германия съществуваше умозрителен ценови балон, един от най-големите през последните 50 години ", изяснява Константин Холодилин от макроикономическия отдел на Германския институт за стопански проучвания (DIW).

" Оттогава цените падат. Балонът се спука. "

В продължение на години секторът на недвижимите парцели в Германия и Европа процъфтяваше, защото лихвените проценти бяха ниски, а търсенето - мощно.

Но внезапното повишаване на лихвите и разноските постави завършек на този напредък и докара строителните бизнесмени до банкрут, защото банковото финансиране пресъхна, а покупко-продажбите бяха замразени.

Спадът при еднофамилните и двуфамилните жилища в огромните немски градове е изключително изразен през третото тримесечие - 12,7%, до момента в който цените на жилищата са намалели с 9,1%.

Други данни от сочат, че поръчките за строителната промишленост са намалели със сезонно изгладени 6,3% през октомври спрямо предходния месец.

Германската федерация на строителната промишленост съобщи, че секторът на жилищното строителство се е насочил към по-нататъшно понижаване на работните места.

Миналия месец австрийският колос Signa, който има огромно наличие в Германия, разгласи неплатежоспособност - най-голямата до момента жертва на имотната рецесия в района, добавя Reuters.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР