Цените на горивата няма да спаднат докато продължава конфликтът в

...
Цените на горивата няма да спаднат докато продължава конфликтът в
Коментари Харесай

Георги Ганев: Цените на горивата няма да спаднат докато продължава конфликтът в Украйна

Цените на горивата няма да спаднат до момента в който продължава спорът в Украйна. Това разяснява икономистът и народен представител от " Демократична България " Георги Ганев в събота пред Нова телевизия. По думите му, в случай че се постави завършек на спора, бързо ще има преструктуриране и цените ще паднат надолу.

" Има два мотора, определящи за повишаването на горивата- общата инфлация в целия свят и повишаването на горивата на международните пазари. Смяташе, се че равнища от над 100 $ за барел са прекалено високи, само че се вижда, че от началото на войната тези равнища се поддържат. Петролните и газови доставки могат да бъдат мощно повредени поради спора. Цените ще продължат да се повишават поради неяснотата към ситуацията”, сподели той.

Той разяснява още, че у нас бе изработен опит да се всее суматоха към обстановката с горивата и някой да извлече дивиденти от това.

" Положението с горивата обаче не е като това със зърното - горивата се внасят. Проблемът е сериозен Може д бъде решен, само че това ще има цена и логистични предизвикателства”, изясни той.

Във връзка с проблемите към износа на зърно Георги Ганев разяснява, че няма причина тазгодишната годишна продукция у нас да не бъде естествена.

" България е една от дребното страни в Европа, която е призводител и експортьор на зърно. Имаме по-малки потребности, в сравнение с е една годишна продукция. Резървът ще е сигурен, прекалено презапасяване не е препоръчително”, изясни той.

Ганев обърна внимание и на отхвърли на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова за се яви във външното министерство. " Личната ми позиция е, че тя доста съществено ни обиди”, съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР