Цените на двата основни сорта петрол засилиха спада си след

...
Цените на двата основни сорта петрол засилиха спада си след
Коментари Харесай

Цените на петрола засилиха спада си след данните за запасите в САЩ

Цените на двата съществени сорта нефт ускориха спада си след публикуването на данните за равнището на запасите от енергоносители в Съединени американски щати.

Според доклада на Агенцията за информация (EIA) към министерство на енергетиката на страната, комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 2,35 млн. барела – до 420,89 млн. барела.

Стоковите ресурси от бензин в САК са се нараснали през предходната седмица с 3,26 млн. барела, а на дестилати са спаднали с 396 хиляди барела.

Данните на Американския институт за нефт (API), оповестени ден по-рано посочваха покачване за седмицата с 961 хиляди барела.

Резервите на терминала в Кушинг, където се съхранява търгуваният на NYMEX нефт през предходната седмица са се нараснали с 1,5 млн. барела.

Ръст се регистрира и при добива – с 200 хиляди барела до 11,3 млн. барела дневно.

Върху котировките въздейства и усилването на $.

Стойността на декемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures спадат до 81,13 $ за барел или с 1,43 $ (1,73 %) по отношение на цената при затварянето на предходната сесия.

Фючърсите за ноември за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се намаляват до 77,59 $ или с 1,34 $ (1,70 %) в съпоставяне със цената при търговията на предходната сесия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР