Цените на двата основни сорта петрол във вторник, 11 април

...
Цените на двата основни сорта петрол във вторник, 11 април
Коментари Харесай

Цените на двата основни сорта петрол се връщат към ръст

Цените на двата съществени сорта нефт във вторник, 11 април се възвръщат след внезапния спад почнал в следобедните часове в понеделник.

Стойността на юнските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се покачва до 84,83 $ за барел или с 0,66 $ (плюс 0,77 %) по отношение на предходната търговия. При затваряне на предходната сесия договорите поевтиняха до 84,18 $ за барел.

Цената на фючърсите за месец май, за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX)  е на равнище от 80,42 $ за барел, което е растеж с 0,68 $ или 0,85 % по отношение на предходната сесия.  Договорите за този вид при затварянето на предходната търговия се намалиха до 79,74 $ за барел.

Ключови събития за пазара на нефт през тази седмица ще са отчетите на EIA, МАЕ и ОПЕК. В допълнение участниците на пазара чакат и данните за инфлацията в Съединени американски щати.

Междувременно от организация Bloomberg обръщат внимание, че спредът сред фючърсите за Brent декември тази година и декември идната нараства с 5,5 $ от 2,5 $ за барел три седмици по-рано. Това сочи, че пазарът се притеснява от понижаване на запасите, означават от организацията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР