Цените на двата основни сорта петрол сутринта на 14 юни

...
Цените на двата основни сорта петрол сутринта на 14 юни
Коментари Харесай

Петролът поскъпва слабо след след вчерашния скок от над 3% на сто

Цените на двата съществени сорта нефт сутринта на 14 юни нарастват едва откакто по време на сесията ден по-рано означиха растеж от над 3 %. Покачването преди ден се дължеше в частност на намаляването на една от основните лихви от страна на Народната банка на Китай, както и новината, че страната приготвя спомагателни ограничения за стимулиране на икономическата интензивност.

Стойността на августовските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към издание на информацията се покачва до 74,70 $ за барел, което е покачване с 0,41 $ (+ 0,55%) по отношение на цената при затваряне на предходната търговия. Ден по-рано, във вторник договорите за този вид се покачиха с 2,45 $ или с 3,4 % до 74,29 $ за барел.

Цената на фючърсите за юли за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се покачва до 69,72 $ за барел – плюс 0,30 $ (+ 0,43%). При затваряне на търговията във вторник договорите за вид WTI се покачиха с 2,3 $ или с 3,4 на 100 до 69,42 $ за барел.

Предприемането от страна на Пекин на нови ограничения за стимулиране на стопанската система се чака да поддържат като цяло и петролния пазар, а намаляването на основната рента да докара до отчитане на по-силен стопански растеж, считат наблюдаващи.

В поддръжка на петролния пазар е и известието на Bloomberg, че ръководещите в Съединени американски щати възнамеряват попълване на стратегическия запас на страната през тази година с 12 млн. барела. Очакват се и решенията на Федералния запас.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР