Цените на бензиностанцията бележат спад и това ще бъде тенденция

...
Цените на бензиностанцията бележат спад и това ще бъде тенденция
Коментари Харесай

Спад на цената на петрола през целия март очаква Живодар Терзиев

Цените на бензиностанцията бележат спад и това ще бъде наклонност в идващите няколко седмици. Това предвижда пред bTV ръководителят на УС на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.

Според него тези цени не са действително проявяване на търсенето и предлагането, а по-скоро геополитически се търсел бърз излаз поради случилото се през последните дни.

Терзиев уточни, че ограничаването за достъпа на европейците в Съединени американски щати е довело до ново намаляване на цените на петрола и на дериватите.

Припомняме, предходната седмица цените на петрола се сринаха с 30%. Това е най-високият спад от 1991 година насам.

По думи на Терзиев аргументите за това са сложни. Коронавирусът потвърди своето влияние през февруари с намалено търсене, това докара до остатък на запас, в подготвени артикули в петрол, което докара до гладко намаляване на цените на интернационалните пазари, изясни той.

Терзиев добави, че ОПЕК са се пробвали да понижат добива и предлагането, с цел да компенсират ниското търсене поради ковид, което е довелж до неспособност да се схванат с ОПЕК +. Това пък по негови думи е нараснало предлагането, което още веднъж докара до този 30% пад. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР