Цените на бензина и дизела могат да се променят значително

...
Цените на бензина и дизела могат да се променят значително
Коментари Харесай

Как новият щам на коронавируса ще повлияе на автомобилния бизнес и разходите за гориво

Цените на бензина и дизела могат да се трансформират доста заради новия вариант COVID-19, открит във Англия. Нещо повече, единствено за един ден, 21 декември, цените на петрола паднаха с съвсем 3%. Това се дължи на обстоятелството, че новият вариант на ковид поражда опасения по отношение на забавянето на възобновяване на търсене на гориво заради стягане на рестриктивните мерки за пътешестване в Европа.

Ако обаче евентуалният спад в цените на бензина и дизела може да се смята за позитивен от средностатистическия консуматор (макар че в международен мащаб и за международната стопанска система това надали може да се смята за положително), то затварянето на Англия може да докара до увеличение на цената на авточасти и, евентуално, на някои коли. Между другото, нов вариант Коронавирус е открит и в Холандия, Австралия, Дания и Украйна.
 Как новият вариант на ковид ще повлияе на автомобилния бизнес и разноските за гориво

За автомобилния бизнес, който към този момент е обиден от ковид и пандемията, това може да е нов удар. Факт е, че в Англия има освен Land Rover, Aston Martin, Rolls-Royce, McLaren, Bentley, Jaguar, Lotus и Mini, само че и заводи на Nissan, Toyota, Honda и други задгранични марки. Като се има поради цялостното затваряне на страната, всичко това може да докара до разстройства в производството на коли и елементи, което от своя страна може да повлияе на разноските.
 Как новият вариант на ковид ще повлияе на автомобилния бизнес и разноските за гориво

Ще напомним, че през вчерашния ден английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че в страната е открит нов вариант на ковид, който може да бъде със 70% по-заразен. Поради разпространяването на новия вариант, страните от Европейски Съюз, Южна Африка и други започнаха да анулират освен въздушния трафик с Обединеното кралство, само че и товарния превоз, влаковете и рейсовете.

Новата разновидност на ковид е наречена VUI-202012/01. Открити са 17 постоянни промени. Учените в никакъв случай не са виждали толкоз доста разновидности по едно и също време. Смята се, че те са се появили по време на дълготрайно заболяване на пациенти във Англия, което е разрешило на SARS-CoV-2 да се развива дълго време в тялото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР