Цената за зареждане на електромобил от обществена зарядна станция във

...
Цената за зареждане на електромобил от обществена зарядна станция във
Коментари Харесай

Цената за зареждане на електромобили във Великобритания е скочила с 42 на сто

Цената за зареждане на електрически автомобил от социална зарядна станция във Англия е скочила с близо 10 лири (10,82 щ. долара) от май до момента. Това е разследване от внезапно възходящите разноски за сила, откакто Русия нахлу в Украйна, заяви английският в. " Гардиън ".

Повишените цени на едро на газа и електричеството в страната са тласнали нагоре цената на зареждането на междинен фамилен електромобил с 42 на 100 до над 32 лири, съгласно разбор на английска компания за автомобилни услуги. Това е нарастване с 9,60 лири по отношение на май, както и с 13,59 лири повече спрямо година по-рано.

Компанията оператор на бързи зарядни станции във Англия провокира гнева на клиентите си, откакто съобщи по-рано през месеца, че ще усили цените на своите зарядни устройства до 1 лира за 1 киловатчас електрическа енергия. Това е доста повече по отношение на предходната цена от 66 пенса за 1 киловатчас. Средната цена за киловатчас електрическа енергия при зареждане на бързо зарядно устройство в страната е 63,29 пенса.

Някои компании обаче таксуват доста повече клиентите си. Американският производител на електрически автомобили " Тесла ", който има най-голямата мрежа за бързо зареждане, откакто отвори част от нея за всички автомобилни марки през май, желае 77 пенса за киловатчас от водачите, които зареждат модели на други автомобилни компании.

Обединеното кралство възнамерява да забрани продажбата на нови коли, задвижвани от изкопаеми горива след 2035 година. Мнозина представители на бранша обаче показаха угриженост по отношение на бариерите, които пречат на някои хора да сменят стандартните си коли с електрически. Цената и наличността на публични зарядни устройства са основни проблеми, изключително в градовете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР