Цената на златото във вторник се повишава на фона на

...
Цената на златото във вторник се повишава на фона на
Коментари Харесай

Златото поскъпва, поради твърденията за търговска война между САЩ и пазарите на Европа, Русия, Бразилия, Китай


Цената на златото във вторник се покачва на фона на запазващото се геополитическо напрежение след изказванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за въвеждане на мита върху алуминия и стоманата.

Цената на априлския фючърс за златото на борсата Comex се увеличи с 3,8 $ – до 1323,8 $ за тройунция. Стойността на майския фючърс за среброто се увеличи с 0,38 % до 16,47 $ за унция.

Цената на златото, което се счита за сигурен актив се поддържа заради опасенията на търговците от вероятното започване на комерсиална война. Опасенията се появиха откакто през предходната седмица президентът на Съединени американски щати съобщи цялостната си подготвеност за въвеждане на мита от 25% върху вноса на стомана и 10 % при вноса на алуминий. Тръмп сподели също по този начин, че когато страната губи милиарди долари от търговията с други страни, то това оправдава комерсиалната война.

„ Златото пораства, поради изказванията за комерсиална война “ цитира организация Ройтерс думите на Daniel Ghali от TD Securities. Експертът счита, че една такава комерсиална война може да окаже въздействие върху желанието на Федералния запас за нарастване на лихвата, което надлежно ще се отрази върху пазара на злато. Скъпоценният метал е сензитивен към покачването на лихвата от страна на Федералния запас, защото води до повишаване на $ и оказва въздействие върху цената на търгуваното в долари злато, като понижава търсенето от страната на вложителите, притежаващи непозната валута.

Допълнително въздействие върху пазара оказва и неразбираемата обстановка след парламентарните избори в Италия, означават анализатори.

Тези дни се чака да стане ясно каква ще е позицията, която ще заеме Европейския съюз. През предходната седмица ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер сподели, че Европейски Съюз ще предприеме нужните контрамерки. Очаква се също по този начин и по-ясна реакция от страна на Китай, Русия и Бразилия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР