Цената на златото в сряда сутринта слабо расте заради понижението

...
Цената на златото в сряда сутринта слабо расте заради понижението
Коментари Харесай

Златото държи цена в търсене на защита срещу инфлацията

Цената на златото в сряда сутринта едва пораства поради понижението в доходността на държавните облигации на Съединени американски щати и интереса на вложителите към безвредни активи на фона на растящата инфлация.

Данните от днешната търговия демонстрират, че към 9:40 часа българско време цената на августовските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се повишава с $0,60, до $1818,10 за тройунция. На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1,821,46 $ за една унция, осведоми Reueters.

Септемврийските сребърни фючърси поевтиняват в това време с 0,23% до $20,858 за тройунция.

В сряда сутринта пазарът на благородни метали сподели позитивна динамичност, което бе улеснено от намаляването на доходността на десетгодишните държавни облигации на Съединени американски щати (US Treasuries) до 3,172% от предходното равнище на затваряне от 3,207%.

Освен това поддръжката за цената на златото се обезпечава от желанието, което вложителите дават на релативно предпазени и безвредни активи на фона на високата инфлация. Например годишната растеж на потребителските цени в Съединени американски щати се форсира до 8,6% през май, което е най-високото равнище от декември 1981 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР