Цената на златото спря да се покачва в петък сутринта

...
Цената на златото спря да се покачва в петък сутринта
Коментари Харесай

Златото спря поскъпването и леко тръгна надолу, засега

Цената на златото спря да се повишава в петък сутринта и леко потегли надолу. Поскъпването на жълтите кюлчета, което наблюдавахме последните дни бе провокирано от отслабващия $ и реакцията на пазарите на данните за инфлацията в Съединени американски щати, разясняват анализаторите.

Според данни от днешната търговия, към 9:40 часа българско време цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex понижава с 2,7 $, или с 0,14% - до 1961,10 $ за тройунция.

Благородният метал се продава на спот пазара по 1956,26 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics

В същото време цената на септемврийските фючърси за среброто се повишава с 2,65% до 24,953 $ за унция.

" Докладът за инфлацията в Съединени американски щати накара пазара да мисли, че Федералният запас може съвсем да е завършил с повишението на лихвените проценти. Това е добре за стоковите пазари, в това число и за металите ", сподели Ким Уайкоф, старши анализатор в Kitco, MarketWatch. ).

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни, които са търговски сътрудници на САЩ) през вчерашния ден се намали с 0,53%, до 99,98 пункта, падайки под границата от 100 пункта за първи път от април 2022 година По този метод обезценяването на $ прави златото по-достъпно при закупуване от притежатели на други валути и назад.

Според статистиката, оповестена в сряда, годишната инфлация в Съединени американски щати през юни се забави до 3% от 4% месец по-рано, макар че анализаторите предвидиха цифрата от 3,1%. На месечна база потребителските цени са се повишили с 0,2% предишния месец след покачване с 0,1% през май. Основната инфлация на годишна база се забави до 4,8% през юни от 5,3% през май.

Следващото съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати ще се организира на 25-26 юли. Регулаторът спря цикъла на стягане на паричната политика предишния месец, като резервира лихвения % на равнище от 5-5,25%. Според CME Group 94,9% от анализаторите предвиждат още 25 базисни пункта нарастване през юли до 5,25-5,5%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР