Цената на златото леко се понижава във вторник сутринта, като

...
Цената на златото леко се понижава във вторник сутринта, като
Коментари Харесай

Златото поевтинява. Пазарът следи ситуацията с държавния дълг на САЩ

Цената на златото леко се намалява във вторник сутринта, като се търгува на равнище към 2020 $ за тройунция, сочат данните от днешната борсова търговия.

Към 9:35 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $11,9, или с 0,58%, до $2010,8 за тройунция.

Скъпоценните златни слитъци се продават на спот пазара по 2006,76 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Цената на юлските фючърси на среброто в това време се намалява с 1,33% до 23,77 $ за унция.

Пазарите не престават да правят оценка обстановката към държавния дълг на Съединени американски щати. По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е оптимист за вероятностите за реализиране на съглашение за повишение на тавана на националния дълг на страната и възнамерява да беседва по този въпрос с водачите на Конгреса във вторник.

Също по-късно във вторник ще бъдат оповестени данни за индустриалното произвеждане в Съединени американски щати. Според прогнозите на анализаторите индикаторът през април остава без смяна по отношение на предходния месец. През март размерът на индустриалното произвеждане в Съединени американски щати бе повишен с 0,4% по отношение на февруари на настоящата година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР