Цената на захарта в големите търговски вериги е най-висока във

...
Цената на захарта в големите търговски вериги е най-висока във
Коментари Харесай

Захарта излиза най-солено във Варна и Шумен

Цената на захарта в огромните търговски вериги е най-висока във Варна и Шумен. Това сподели информация на Novini.bg със седмичните ценови разбори за съществени хранителни артикули за интервала 20 - 27.03.2019 година на Министерството на земеделието, храните и горите.

Потребителите от двата града поставят в количката си продукта против 1,39 лв. за кг. Столичани пък пазарят сладката съставна част на цена от 1,19 лв. за кг. Пакет захар най-евтино излиза във Видин и Силистра, където се предлага за 1,14 лв.. Средната цена за страната е 1,21 лв. за кг. Предлагането на продукта по борсите е на цени от 0,87 лева./кг до 1,50 лева./кг.

На едро продуктът е най-скъп във Варна, където се предлага за 1,50 лв.. Борсите в Монтана търгуват стоката 1,40 лв., а във Враца върви за 1,35 лв. на кг.

В пет области в страната се следи седмично намаляване. Цените на едро варират от 0,9 на 100 до 5 на 100. Най-чувствителен е скокът в Стара Загора.

Промяна в цените има и при останалите хранителни артикули, като изменението визира и брашното. Средната цена на едро за страната отбелязва леко намаляване по отношение на миналата седмица. Тази на дребно обаче в огромните супермаркети се повишава.

По борсите цената на продукта варира от 0,61 лева./кг до 1,21 лева./кг. Най-евтино е брашното в Бургас, а най-скъпо излиза в София. В съпоставяне с миналата седмица в четири области се регистрира понижение, като най-осезаемо то е в Благоевград със 7 на 100.

Само във Враца и Бургас се регистрира покачване. Средната цена на едро на брашното за страната пада с 1,2% на седмична база до 0,83 лева./кг.

За интервала се следи повишаване на междинните цени по веригата на предложение на рафинирано слънчогледово олио. На този декор междинните цени на едро и на дребно на яйцата са без забележителна смяна по отношение на миналата седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР