Цената на забавянето за еврозоната е висока, особено по отношение

...
Цената на забавянето за еврозоната е висока, особено по отношение
Коментари Харесай

Управителят на БНБ: Цената на забавянето за еврозоната е висока

" Цената на забавянето за еврозоната е висока, изключително във връзка с изискванията за финансиране ", сподели шефът на Българска народна банка Димитър Радев. Той участва на среща на депутати и други политици с шефа на хърватската централна банка Борис Вуйчич.

Според Димитър Радев най-важната стъпка от процеса по присъединение към еврозоната е политическата воля. Той добави, че от сформирането на постоянния кабинет, процесът по подготовка е бил обновен.

Управителят на Българска народна банка напомни, че през 2018 година България и Хърватия подхващат стъпки за кандидатстване за участие в еврозоната и се движат дружно до приемането в банковия съюз и чакалнята на еврозоната. Хърватия обаче съумя да одобри еврото от 1 януари 2023 година

Бронираните коли, които ще бъдат употребявани при замяната на банкноти и монети, ще дойдат през есента, разяснява Димитър Радев. Финансовият министър Асен Василев пък заяви, че до края на годината България ще извърши и последния аршин за присъединение към еврозоната.

Хърватският централен банкер Борис Вуйчич на собствен ред заяви, че главните партии в Хърватия, както и огромен % от обществото са изразявали поддръжка по отношение на приемането на еврото, а откакто това се е случило, поддръжката даже е повишена.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР