Цената на водата няма да се повиши драстично. Това обеща

...
Цената на водата няма да се повиши драстично. Това обеща
Коментари Харесай

Цената на водата ще се повишава плавно, обяви Николай Нанков

Цената на водата няма да се увеличи фрапантно. Това даде обещание министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков при откриването на интернационалната конференция " Опазване и стабилно потребление на водите в България ", оповестява Българска национална телевизия.

Той посочи, че покачването на цената ще става гладко, тъй че българските жители да са спокойни и да не се тормозят от високи сметки. Министърът добави, че сега се създава дълготрайна тактика за финансирането на водния бранш в страната. Тя се прави дружно със Световната банка.

По време на конференцията се разисква опазването и устойчивото потребление на водите в Източна Европа, уязвимостта на България от изменението на климата, обвързвано с водния бранш, опазването и на водите и ВиК услугите, ръководството на водните опасности в селскостопанския бранш в България, сигурността на язовирите и тяхната рехабилитация у нас и др.

Нанков акцентира, че за пръв път от много години е почнало строителството на два нови язовира, на които главното предопределение ще бъде обезпечаването на питейно-битови потребности на популацията. Те се намират край Пловдив и Панагюрище.

" Те ще обезпечават чиста вода за популацията през цялата година. Това е единственото решение за естествени доставки и качество на питейна вода - с този план потвърждаваме, че визионерски сме локализирали тази инвестиция ", добави Нанков и посочи, че плановете се реализират със заем от Световната банка.

Той сподели още, че е почнала рехабилитация на язовир " Студена ", а ремонтът се прави без източване на вода и ще удължи употребата му най-малко с 50 години.

Нанков разгласи и че освободените чиновници на министерството в последните месеци са повече от 10 души. Голяма част от тях са назначени по време на служебния кабинет, само че това не било реваншизъм или чистка. Той посочи, че против някои от тях се води следствие от способените органи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР