Цената на суровия петрол Brent в първия работен ден след

...
Цената на суровия петрол Brent в първия работен ден след
Коментари Харесай

Цената на петрола се срина!

 Цената на суровия нефт Brent в първия работен ден след неуспеха на договорката ОПЕК+ падна с съвсем една трета, до Щатски долар 31,43 за барел, осведоми РИА Новости.

Преговорите, извършени в края на седмицата от страните, участващи в срещата на производителите на нефт ОПЕК+, приключиха несполучливо, защото не беше реализирана договореност за нови параметри за договорката или за разширение на валидността на актуалните съглашения. Русия настоя за поддържане на актуалните условия, а Саудитска Арабия предложи по-нататъшно понижаване на производството на нефт. В резултат от 1 април всички отговорности на страните по съглашението за ограничение на производството на горивото се анулират.

Споразумението на ОПЕК и редица страни отвън организацията (ОПЕК +) за понижаване на производството на нефт е в действие от началото на 2017 година До края на 2019 година съглашението предвиждаше понижение на производството с 1,2 милиона барела дневно от равнището от октомври 2018 година, а за настоящото тримесечие алиансът понижи производството на нефт с 1,7 милиона барела.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР