Цената на разрешителните за въглеродни емисии в Обединеното кралство падна

...
Цената на разрешителните за въглеродни емисии в Обединеното кралство падна
Коментари Харесай

Цената на въглерода в Обединеното кралство пада до рекордно ниско

Цената на разрешителните за въглеродни излъчвания в Обединеното кралство падна до най-ниското си равнище за всички времена, което поражда опасения, че това ще отслаби тласъка за създаване на по-чисти възобновими енергийни източници.

Фючърсните контракти, проследяващи цената на въглерода в Обединеното кралство до декември, паднаха до £31,48 за звук въглероден диоксид в понеделник, като анализаторите упрекват спада за мекото зимно време, забавянето на търсенето от индустриалните консуматори и остатъка от разрешителни за покриване на замърсяването във Англия.

Цената се възвърне нищожно, затваряйки в четвъртък с растеж от 6,4% до £36,71, само че се търгува на най-ниското си равнище, откогато Обединеното кралство стартира своята подмяна на комерсиалната скица на Европейски Съюз през май 2021 година след Brexit.

Това бележи спад от 43 % спрямо преди една година и сериозна отстъпка по отношение на цената от 62 евро за звук, представена за неговия съперник в Европейски Съюз, както и при сходни схеми в С...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР