Цената на природния газ в САЩ падна до най-ниското си

...
Цената на природния газ в САЩ падна до най-ниското си
Коментари Харесай

Цената на природния газ достигна 30-годишно дъно

Цената на природния газ в Съединени американски щати падна до най-ниското си равнище от 30 години насам на фона на топла зима и възходящо произвеждане на газ, заяви Financial Times.
Температурите тази зима в Съединени американски щати, когато потреблението на сила за отопление на домовете е по-висока, са покрай най-високите от началото на записите през 1950 година Успоредно с това производството на газ в Съединени американски щати доближи рекордните 105 милиарда куб.м през декември 2023 година фута (2,97 милиарда куб.м) дневно. Тази композиция от фактори, написа изданието, докара до обстоятелството, че цените на природния газ се оказаха в положение на свободно рухване - единствено от средата на януари 2024 година те се сринаха с 50%.
Както се показва в публикацията, на 16 февруари цената за NG в Henry Hub в Съединени американски щати за мартенски контракти беше избрана на $1,61 за 1 милион BTU (British Thermal Unit, английска топлинна единица). На 15 февруари тя беше по-ниска - 1,58 $ за 1 милион BTU.
„ Просто е полуда, случва се нещо доста извънредно. Мразя да употребявам думата „ опустошително “, само че прагът на цената в действителност падна заради упованията за търсене “, сподели Мат Роджърс, представител на консултантската компания Commodity Weather Group.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР