Цената на пощенската услуга е 2,10 лева, уточниха от приходната

...
Цената на пощенската услуга е 2,10 лева, уточниха от приходната
Коментари Харесай

НАП - Русе: В 17 пощенски клона може да се подават декларации и плащат данъци

Цената на пощенската услуга е 2,10 лв., прецизираха от приходната организация

Във всичките 17 пощенски клона в Русенска област от понеделник – 30. 01. 2023 година, данъкоплатците могат да получат формуляри на данъчни заявления по ЗДДФЛ с приложения и инструкции към тях. Пощенските чиновници са готови да одобряват попълнените екземпляри и да ги записват с входящ номер. Те са подписали и документи за конфиденциалност на предоставената в декларациите информация. Във всички клонове има опция и да се внесат дължимите налози посредством пощенски записи.

От Национална агенция за приходите са дали задоволително стартови количества от документите на профилираните работните места за приемане на заявления в Централна поща, в Клон 1 – на Централна гара, Клон 4 – в блок „ Вида ”, Клон 5 – в жк. „ Здравец ”, Клон – 12 – на ул. „ Мария-Луйза ”, Клон 13 – на ул. „ Нови сад ”, Клон 15 – на ул. „ Григор Пърличев ” и Клон 19 в жк. „ Чародейка ”. В района заявления ще се одобряват и в пощите в Иваново, Ветово, Смирненски, Сл. Поле, Тетово, Бяла, Ценово, Две могили и Борово. Цената на пощенската услуга е 2,10 лева

Всички, които пък решат да изпратят документите си като елементарни пощенски колета, могат да ги насочат към адрес – Офис на Национална агенция за приходите – Русе, ул. „ Майор Атанас Узунов ” № 19.

От тази услуга не могат да се възползват едноличните търговци, земеделските стопани и лицата, упражняващи свободна специалност, тъй като тези данъкоплатци попадат в категорията на самоосигуряващи се лица по смисъла на Кодекса за обществено обезпечаване и към този момент са задължени да подават годишната си данъчна декларация по член 50 от ЗДДФЛ единствено по електронен път с ПИК от Национална агенция за приходите или дипломиран електронен автограф.

Освен по пощата, жителите могат да заявяват приходите си и в офис на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес; онлайн в на приходната организация, налични посредством дипломиран електронен автограф (КЕП) или посредством личен идентификационен код (ПИК).

Подаването по интернет улеснява оптимално жителите, защото Национална агенция за приходите дава опция документът да бъде запълнен автоматизирано. За да се възползват от това, физическите лица би трябвало да разполагат с КЕП или ПИК и да подадат декларацията след началото на месец март. Тогава ще е налична в ”Предварително попълнена годишна декларация за облагане на приходите на физически лица “, в която автоматизирано ще бъдат заредени данните, предоставени от работодателя или платеца на прихода. Освен това организацията дава опция и за евакуиране на декларация с баркод, която включва автоматизирана инспекция за неточности и може да бъде подадена по електронен път или на книжен притежател към приходната администрация.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР