Цената на петрола Brent отново стигана 100 долара за барел

...
Цената на петрола Brent отново стигана 100 долара за барел
Коментари Харесай

Цената на петрола отново стигна $100 за барел

Цената на петрола Brent още веднъж стигана 100 $ за барел и напълно леко спада в сряда след съвсем 4% скок предходния ден заради сигнали за опцията за съкращения на производството в ОПЕК+.

Саудитският министър на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман сподели в изявление за Bloomberg по-рано тази седмица, че петролният пазар се отдалечава от ден на ден и повече от основите си и това може да принуди пактът ОПЕК + да предприеме подобаващи дейности.

Министърът означи, че ОПЕК+ разполага с нужните механизми за справяне с актуалните провокации, " в това число посредством понижаване на производството когато и да е и под разнообразни форми, както беше демонстрирано през 2020 и 2021 година "

Цената на октомврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:12 ч. българско време е 100,08 $ за барел, което е с 0,14 $ по-ниско от цената при затваряне на миналата сесия. В резултат на търговията във вторник тези договори нарастнаха с $3,74 (3,9%) до $100,22 за барел.

В същото време септемврийските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се търгуват по 93,81 $ за барел, което е с 0,07 $ повече от крайната цена на от миналата сесия. До затварянето на пазара във вторник цената на тези договори се увеличи с $3,38 (3,7%) до $93,74 за барел.

" Потенциалното редуциране на производството на ОПЕК+, намекнато тази седмица от Саудитска Арабия, беше катализатор за растежа на пазара ", сподели анализатор в IG Asia Pte. Джун Ронг Ип. Въпреки това вероятността за възобновяване на иранската нуклеарна договорка може да има противоположен резултат, споделя той.

Данните на Американския петролен институт (API), демонстрират понижение на петролните ресурси в Съединени американски щати за седмицата, завършила на 19 август, с 5,6 милиона барела.

Официалните данни за запасите ще бъдат оповестени от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати по-късно в сряда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР