Цената на най-скъпата от тях е еквивалентна на 8 милиона

...
Цената на най-скъпата от тях е еквивалентна на 8 милиона
Коментари Харесай

Булки за милиони: 7-те най-скъпи кралски сватбени рокли

Цената на най-скъпата от тях е еквивалентна на 8 милиона $
Кралските сватби бяха, са и остават ослепителни събития, а привилегированите булки по предписание не пестят пари за булчинските си рокли. Сравняването на цената на сватбените тоалети на европейските принцеси и херцогини е изключително наслаждение за тези, които се интересуват от кралските династии.
 Хари и Меган
Хари и Меган
Снимка: Getty images
Херцогинята на Съсекс

Цена на роклята: 150 хиляди $

Принц Хари се ожени за обичаната си в Уиндзор на 19 май 2018 година Разбира се, имаше доста спекулации по отношение на сватбената рокля на Меган Маркъл и всички чакаха с неспокойствие да видят какъв ще е изборът на щастливата младоженка. Американката избра модел на Givenchy с дълги ръкави и лодка деколте, който коства към 150 хиляди $.
 Меган и Хари
Меган и Хари
Снимка: Getty images
Не обаче роклята провокира мнения, колкото невероятният воал, в чиято бродерия дизайнерите отдадоха респект на всички 56 страни от Общността на нациите, известна в предишното като Британската общественост, както и на родния щат на булката.



 

Принцеса Даяна

Цена на роклята: 200 хиляди $

През 2019 година известната рокля, носена от лейди Даяна Спенсър, за сватбата й с принц Чарлз в катедралата " Сейнт Пол " през 1981 година, беше преоценена. По време на основаването си сватбеният тоалет е коствал малко над 11 хиляди $, само че през днешния ден се прави оценка на 200 хиляди $. Дизайнерът Дейвид Емануел разказа своето създание като " задоволително трагично, с цел да направи усещане ". Въпреки славата си, роклята има съмнителна известност: някои са комплицирани от нейния жанр, други - че материалът е прекомерно набръчкан, разваляйки композицията, а трети приписват на роклята, че носи " неприятни " поличби.



Принцеса Мари-Шантал

Цена на роклята: 225 хиляди $

Най-тържественият ден в живота на гръцкия принц Павел и обичаната му Мари-Шантал коства на кралския дом на Гърция и Дания кръгла сума от към 11 милиона $. От тях съвсем четвърт милион бяха изхарчени за сватбена рокля. Булката избра рокля на Valentino с корсет, бродерия, перли и шлейф от дантела, дълъг съвсем четири метра. Създаването му лишава към четири месеца работа на 25 шивачки. Влюбените се ожениха през юли 1995 година в Лондон, в църквата " Света София ", а по-късно проведоха банкет за 1200 посетители в двореца Хемптън Корт. Тържеството беше несъмнено като почтено за престолонаследника и неговите изтъкнати посетители, в това число Елизабет II и испанската кралска двойка.
 Южени и Джак
Южени и Джак
Снимка: Getty images
Принцеса Южени

Цена на роклята: 275 хиляди $

Внучката на английската кралица се омъжи за обичания си в параклиса " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор през октомври 2018 година Принцеса Южени носеше рокля, проектирана от Питър Пилото и Кристофър ДеВоу, която получи доста похвали и очевидно надмина булчинската рокля на Меган Маркъл, която се омъжи за принц Хари през май същата година.
 Южени и Джак
Южени и Джак
Снимка: Getty images
Облеклото на Южени коства 275 000 $ и е направено от привличаща вниманието материя с бродерии, включващи знаци и елементи, значими за булката - да вземем за пример трън, символизиращ Балморал, детелина, обвързвана с Ирландия - родината на майка й, роза - емблемата на татко й, херцог на Йорк. Вталеният жанр, дребният шлейф, отворените ключици, неналичието на воал и ефектната отрезка на гърба, разкриваща белега на гърба на принцесата, който тя има от 12-годишна възраст след интервенция за деформиране на гръбначния й дирек, не оставиха никого апатичен.
 Нарухо и Масако
Нарухо и Масако
Снимка: Getty images
Императрица Масако

Цена на роклята: 300 хиляди $

През 1993 година японският престолонаследник и сегашен император Нарухито и неговата обичана Масако Овада организираха няколко сватбени церемонии, както е всекидневно в императорското семейство. Присъстващите на обичайна гала бяха изумени от коприненото сватбено кимоно, употребявано на шинтоистките сватби.



 

Състоеше се от 12 пласта, всеки от които тежеше най-малко кг. Съобщава се, че шлейфът от бял копринен брокат е бил подложен върху булката цели три часа. Масако имаше и рокля за всемирски банкет - както беше всекидневно в императорския двор, в европейски жанр.
 Кейт Мидълтън
Кейт Мидълтън
Снимка: Getty images
Херцогинята на Кеймбридж

Цена на роклята: 340 хиляди $

Кейт Мидълтън замени обети с бъдещия престолонаследник пред милиони хора, които гледаха кралската женитба посредством директно предаване от Лондон. На 29 април 2011 година целият свят замръзна в очакване на кралската младоженка, която се появи в рокля на Alexander McQueen от сатен и дантела. Твърди се, че сватбената рокля на бъдещата кралица коства 340 хиляди $, което се смята за забележителна сума даже за кралските стандарти.
 Летисия и Фелипе
Летисия и Фелипе
Снимка: Getty images
Кралица Летисия

Цена на роклята: над 8 милиона $

Счита се, че актуалната кралица на Испания Летисия има най-скъпата булчинска рокля в актуалната история. Докато други сватбени рокли за кралици, принцеси и херцогини костват десетки или стотици хиляди долари, тук приказваме за милиони (оценени на 6 милиона английски лири или 8 милиона долара). Журналистката Летисия Ортис се омъжи за испанския престолонаследник принц Филип през 2004 година Подготвяйки се за тържеството, тя се обърна към кралския дизайнер Мануел Пертегас, обичания на бъдещата й свекърва.
 Летиси и Фелипе
Летиси и Фелипе
Снимка: Getty images
Кралица София подари на Летисия и диамантената тиара, която носеше, когато се омъжи за крал Хуан Карлос, а Пертегас украси копринената сватбена рокля на бъдещата престолонаследница с бродерия с същински златни конци. Кралският жанр е реализиран посредством висока яка, дълги ръкави и дълъг четири метра и половина шлейф. Цената на роклята не е по-ниска даже от най-луксозните сватбени рокли на ориенталските принцеси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР