Цената на най-дългият мост в света е 16 млрд. USD.

...
Цената на най-дългият мост в света е 16 млрд. USD.
Коментари Харесай

Най-дългият мост в света

Цената на най-дългият мост в света е 16 милиарда USD. Ще може да бъде употребен най-малко 150 години.

Съоръжението свързва Xoнĸoнг, Maĸao и гpaд Джyxaй и е дълъг 55 километра. Конструирано е по този начин, че да устои на мощните ветрове, защото в тази част на света постоянно има тайфуни и тропически стихии. Ще може да удържа ветрове със скорост 200 км/ч, написа Блиц.

Особеното на оборудването е, че е издигнато под формата на латинската писмен знак Y и включва в себе си три изкуствени острова и подводни тунели. Изграждането на моста е лишило 8 години. В него са вложени 420 000 тона стомана – количество, което е задоволително за строителството на 60 Айфелови кули.

На ден по него ще минават 40 000 автомобила, а също по този начин и рейсове, които ще се движат на период от 10 минути. Забранено е прекосяването на пешеходци и колоездачи.

Прочетете още  НАТО няма да издадат визи на съветските дипломати
Инженерите конструирали инфраструктурното оборудване твърдят, че то може да издържи на земетресение с магнитут 8 степен по скалата на Рихтер. Благодарение на моста пътят сред Хонг Конг и Джyxaй ще бъде скъсен от 3 часа на 30 минути.

В момента се организират последните проби на оборудването, което се възнамерява да бъде намерено през втората половина на 2018 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР