Цената на газа е такава заради решения на Кирил Петков

...
Цената на газа е такава заради решения на Кирил Петков
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Цената на газа е такава заради решения на Кирил Петков и Асен Василев

Цената на газа е такава поради решения на Кирил Петков и Асен Василев. Те са нездравословни за България. Можеше да не се стигне дотук, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия Тошко Йорданов от " ИТН ".

Той добави, че министърът на енергетиката в кабинета " Петков " Александър Николов, който беше от квотата на " ИТН ", е предложил и България да заплаща газа на " Газпром " по схемата, употребена от Германия, Италия, Франция, Гърция и други страни.

" Това щеше да ни разреши да получаваме газ по цените в контракта с " Газпром ", само че финансовият министър Асен Василев не се е съгласил, тъй че виновността е на Асен Василев ", уточни Йорданов. Както е известно, сега служебното държавно управление търси разновидности за обновяване на договарянията с " Газпром " за приемане на газ по към момента настоящия контракт с компанията.

В отговор на въпрос той сподели, че " ИТН " желае България да стане президентска република, с цел да има ясна отговорност. " В момента има групова безнаказаност ", е мнението на Тошко Йорданов. Според него по този начин ще има и една по-стабилна политическа система.

В отговор на въпрос Тошко Йорданов сподели, че в един идващ парламент " ИТН " би работила взаимно само с " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР