Цената на газа е по-ниска от тази, на която купувахме

...
Цената на газа е по-ниска от тази, на която купувахме
Коментари Харесай

Петков за цената на газа и паламуда. Какво разбрахме?

Цената на газа е по-ниска от тази, на която купувахме от Газпром. Газът ще е директна доставка от Съединени американски щати без медиатор. Това че не сте разкрили по какъв начин газът от тези кораби ще влезе в газопреносната ни система, значи, че нямате информация.

Това каза министър председателят Кирил Петков по време на блиц надзор в Народното събрание.

Той не отговори на въпросите каква ще е цената и кой ще достави газа, които му зададе Жечо Станков от ГЕРБ. 

" Това, че сте отишли в Одрин и сте видели, че паламудът там е с 10 ст. по-евтин в сравнение с у нас, не значи, че сте договорили по-евтин паламуд за България ", сподели Станков. По думите му, този месец газът би трябвало да е с 30% по-евтин поради спад в цената на съставените елементи, които вземат участие във формулата за образуването му.

" Признавам, че нямам концепция за паламуда в Турция ", сподели Петков. Той изясни, че връзката Неа Месемврия давала всички благоприятни условия за импорт на газ, само че през годините това не се е признавало. 

Жеко Станков още веднъж сподели, че не е получил отговор на въпросите си. " Поне трябваше да чуем името на компанията, която ще ни доставя газа, в случай че цената е конфиденицална ", сподели той. 

" Как стигнахте до заключението, че Движение за права и свободи и Делян Пеевски могат да имат нещо общо с " Турски ", Южен или Балкански поток, както го назовават ", попита Станислав Анастасов от Движение за права и свободи. И акцентира, че желае в отговора единствено неоспорими обстоятелства.

" Това, което стана ясно на всички сътрудници в Европейски Съюз и НАТО е, че един от главните принадлежности на режима на Путин е потреблението на корупция. Така се въздейства на непознати държавни управления и това минава през енергийни планове. Когато една страна реши да построи съветски поток през територията на България и никой не може да се възползва от на ниска цена газ, и когато обхват роувърът е паркиран в гараж на сътрудници на ГЕРБ, всички виждат ясно защо става въпрос ", сподели Петков.

И добави, че когато се срещнал с американски търговци, те му споделили, че " Магнитски " е най-широко прилаган в България. И един от тримата на листа бил Делян Пеевски. 

Анастасов сподели, че не е получил отговор на въпроса си и на внушенията, които Петков е направил през вчерашния ден. Затова Движение за права и свободи внася план за основаване на комисия, която да ревизира всички обстоятелства към създадавено на " Южен поток ", съобщи Анастасов. 

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ напомни, че Делян Пеевски е обжалвал по закона " Магнитски ". И в България си има закони, които би трябвало да се съблюдават. 

Теменужка Петкова скочи и сподели, че " Южен поток " е издигнат с решение на Народното събрание. Председателят на Народното събрание Никола Минчев обаче съобщи, че изявлението й не е по процедура и й лиши думата. 

Десислава Атанасова от ГЕРБ пък предложи шефът на Народното събрание да показва вратата на тези, които не почитат Народното събрание, даже това да е министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР