Цената на биткойна надхвърли прага от 8000 долара днес за

...
Цената на биткойна надхвърли прага от 8000 долара днес за
Коментари Харесай

Биткойнът поскъпна до двумесечен максимум

Цената на биткойна надвиши прага от 8000 $ през днешния ден за първи път от два месеца на фона на сигналите за засилващ се институционален интерес към цифровата валута, съобщи Ройтерс.

Информация, появила се в последно време, за идно утвърждение в Съединени американски щати на борсово търгуван фонд (ETF) за криптовалута тласна нагоре търсенето, както и коментарът на шефа на капиталовия колос Блек рок (Black Rock) Лари Финк предходната седмица, че най-голямата капиталова компания в света демонстрира интерес към криптовалутите.

На люксембургската борса Битстамп (Bitstamp) курсът на биткойна се увеличи до 8130 $, което е най-високото равнище от 22 май.

Котировките на други цифрови валути също леко набъбнаха, въпреки множеството да остават по-ниски в сравнение с преди седмица, съгласно борсата Койнмаркеткеп (Coinmarketcap).

След като доближи най-много от близо 20 000 $ през декември предходната година, биткойнът тази година загуби над половината от цената си поради спада на интереса на институционалните и частни вложители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР