Цената на биткойн се срина рязко по време на азиатска

...
Цената на биткойн се срина рязко по време на азиатска
Коментари Харесай

Драматична обезценка на криптовалутите с над 20% преди коледните празници

Цената на биткойн се срина внезапно по време на азиатска търговия в петък, като единствено в границите на последните 24 часа водещата цифрова валута се раздели с близо една четвърт от цената си на фона на нападателна вълна от продажби, която засегна всички пазари за криптовалути тъкмо преди коледните празници.

Според данни на Coindesk, цената на биткойн на спот пазара се намалява при започване на днешната европейска търговия с към 15% към 13 275 щатски $ и към този момент е с цели 28% под рекордния връх от към 19 501 $, доближат по време на търговията през предишния уикенд.

Трябва да се има поради, че водещата криптовалута започва последния месец на годината към 10 000 $, поскъпвайки фрапантно към равнища от малко под 20 000 $ през предходната седмица, преди стартиралите от през вчерашния ден насам нападателни продажби, които доведоха до понижаване на неговата цена с близо 6000 $. По този метод главната криптовалута съумя да се раздели с към 121 милиарда $ от общата пазарна стойност в границите на по-малко от седмица.

Януарските фючърси на биткойн, търгувани на борсата CME, също регистрират солидни загуби, понижавайки се в границите на днешната търговия с над 12% към 13 455 щатски $ и след четири следващи сесии на търговия в низходяща посока към този момент губят към 22% от цената си единствено в границите на отминаваща седмица, която започва с рекорден връх от към 20 650 равнището.

Подобно отрицателно развиване има и при януарските биткойн фючърси, търгувани на борсата Cboe, които се намаляват в петък с 12,82% към 13 330 $.

Агресивни разпродажби има и при останалите криптовалути, като съгласно данни на CoinMarketCap, етериум - втората по значителност цифрова валута, се обезценява през последните 24 часа с цели към 26%, а лайткойн - с 32 на 100. Другата известна опция на Биткойн - Биткойн Кеш пък загуби цели 40% от цената си през последните два дни на търговия.

Според анализатори, една от аргументите за нападателните разпродажби на криптовалути през последните 24 часа е може би обвързвана с терзания към хакерската офанзива на южнокорейската борса Youbit по-рано тази седмица, при която бяха откраднати забележителен размер от цифрови валути и борсата загуби към 17% от общите си активи, като има спекулации, че зад тези офанзиви 100 и Северна Корея. Трябва да се има поради, че зад солидният ценови растеж на биткойн през последните месеци евентуално стояха най-много нападателни покупки на криптовалути на азиатските електронни тържища за търговия.

Въпреки трагична амортизация на биткойн през последните 24 часа, която като че ли демонстрира образно по какъв начин Дядо Коледа може да се " спусне отвесно по комина ", водещата виртуална валута е към момента с 1500% над равнищата от началото на годината и има пазарна стойност от към 245 милиарда $. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР