Цената на биткойн надвиши нивото от 50 000 долара за

...
Цената на биткойн надвиши нивото от 50 000 долара за
Коментари Харесай

Биткойнът поскъпва над 50 000 долара за пръв път от средата на май

Цената на биткойн надвиши равнището от 50 000 $ за пръв път от средата на месец май, защото водещата криптовалута продължава да се възвръща от срутва, предизвикан преди три месеца.

След като късно в неделя биткойнът съумя да преодолее бариерата от 50 000, той продължава да нараства и при започване на търговията в понеделник, повишавайки се се с близо 4% 50 380 $. Това е първото превъзмогване на тази ценова преграда и най-висока цена за главната цифрова валута от 15-и май насам, съгласно данните на Coindesk.

Подкрепа за настоящото повишаване оказва информация на компанията за онлайн разплащания PayPal Holdings, че от тази седмица потребителите ѝ във Англия ще могат да купуват, имат или да продават цифрови валути на нейната платформа. Това бележи първото интернационално разширение на криптоуслугите на PayPal.

Криптоуслугата на платформата на PayPal ще разреши на потребителите да купуват или продават Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum и Litecoin и ще включва следене в действително време на стойностите и просветителните запаси на криптопазара. Подобно на същата услуга на PayPal в Съединени американски щати, финансово-технологичната компания Paxos, профилирана в блокчейн, ще дава нужните принадлежности, с цел да даде опция за търговия с криптовлаути.

Хосе Фернандес да Понте, общоприет управител на PayPal за блокчейн търговия, уточни пред бизнес телевизия CNBC: "В Съединени американски щати криптоуслугата върви в действителност добре. Очакваме, че ще се оправи добре и във Англия ".
През април биткойнът съумя да удари ценови връх от близо 65 000 $, след което обаче загуби повече от половината от цената си сред 15-и май и края на месец юни. Най-популярната цифрова валута поевтиня под 30 000 $ на 20-и юли, само че оттогава насам към този момент нараства със 73%.

През последни пет дни биткойнът съумя да нарастне с над 13% и с цели 48% в границите на настоящия месец август, като към началото на на новата седмица неговата пазарна капитализация е към 939 милиарда $.

Според анализатори идващото по-голямо затруднение е равнището към 51 000 $.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР