Целта на вота на недоверие по тема корупция е да

...
Целта на вота на недоверие по тема корупция е да
Коментари Харесай

Нинова иска проверка, защо Борисов харчи самоволно обществени пари

" Целта на вота на съмнение по тематика корупция е да се признае, че има проблем и да търсим решение . Вот на съмнение по време на европредседателство не е антиевропейско държание. Твърдя, че е проевропейско. Корупцията е проблем на цяла Европа ", разяснява пред Българска национална телевизия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите й да се отсрочва тематиката ще бъде неприятен сигнал както за европейските ни сътрудници , по този начин и за жителите. " Какво ще кажем с това - знаем, че корупцията е проблем номер едно сега, само че, видите ли, ще го отложим малко, с цел да е лъскаво европредседателството ", сподели още водачът на левицата.

Тя акцентира, че въпросите за общото бъдеще на Европейски Съюз и достойното място на България в него имат разбирането и напъните на левицата, само че по вътрешни въпроси на страната, по открити проблеми, " оставаме такава съпротива, каквато ни познават . "

На въпрос, за какво Българска социалистическа партия е внесла претекстовете за вота на съмнение без Движение за права и свободи, Нинова разясни, че става въпрос за кардинални съображения и разлики. По думите й от ляво имат друго мнение от това, което бе изразено от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, че вотът на съмнение наподобява като " стани да седна ", че няма подготвена опозиционна мощ, която да поеме ръководството и че би трябвало да се пази стабилността на страната.

" Коя непоклатимост да пазим. Това, че за 2016 година имаме най-ниската раждаемост от 1945 година насам и се топим като народ. Че всеки месец се закриват лечебни заведения. Че съвсем всяка седмица имаме корупционен скандал. Тази ли непоклатимост. Коя непоклатимост. Ето за какво се оказа, че имаме кардинални разлики по визията си за ръководството на страната. Те считат, че би трябвало да се пази стабилността на държавното управление на Борисов и, че избор на съмнение е просто игра на народна власт ", безапелационна бе Нинова.

Тя изясни, че задачата на Българска социалистическа партия е друга - да се покажат проблемите и да се търси решението им. На въпрос, дали Българска социалистическа партия не е останала изолирана по време на гласоподаване на ветото на президента в Народно събрание, Нинова зададе контра въпрос: " Изолирани ли сме или сме единствената опция на статуквото ".

По думите й Българска социалистическа партия е взела своето решение да бъде друга, да не е част от статуквото, а да го промени . По отношение на митингите, ръководителят на Българска социалистическа партия съобщи, че те демонстрират няколко неща. Първо, че на народа му е омръзнало и е преодолял страха си да излезе на улицата и да си каже мнението.

" Това е положителното. Оттук нататък стартират неприятните неща. Второто е - който, излезе на митинг, получава пари, с цел да си купи господин Борисов успокоение ", сподели още тя. Нинова напомни, че единствено преди три седмици, при гледането на бюджета, от Българска социалистическа партия са предложили 100 млн. лв. повече за служителите на реда и 15 млн. повече за Българска академия на науките, а отговорът на ръководещите тогава е бил негативен.

" Сега към този момент може, тъй като стачкуват . Това правова страна и парламентарна република ли е, където парите на народа се разпределят не от Народното събрание, а се дават от един човек - еднолично, сякаш си ги носи от Банкя ", пита водачът на левицата. Според нея това основава рисков казус, тъй като на следващия ден ще излязат и други класи, които желаят пари , знаейки, че ще ги получат.

" Но тези пари ще свършат . Те не са разпределени от Народното събрание. Не може да се раздават до безспир. Това е рисково и не се прави по този начин ", безапелационна бе Корнелия Нинова. В тази връзка тя разгласи, че другата седмица от Българска социалистическа партия внасят искане в Народното събрание Сметната палата да влезе в Министерския съвет и да се произнесе - законосъобразно и оправдано ли е един човек в страната, отвън бюджета, да харчи парите на обществото, както откри за добре.

Според Нинова решаването на всички наболели проблеми зависи от ограничението на корупцията. " Затова няма пари, по тази причина са бедността и неравенството. С антикорупционния закон това няма да се реши по три аргументи - не сме се преборили с корупцията, съгласно ГЕРБ, тъй като тя нямала определение. Второ- в закона на ръководещите корупцията не е закононарушение, а административно нарушаване, което се бори с санкция и трето - не може този, който ръководи и разпределя парите, да назначава и да заплаща заплатата на този, който ще го ревизира и да имаме вяра, че това ще даде резултат ", сподели Корнелия Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР