Целта, която си поставя областната дирекция в Шумен е да

...
Целта, която си поставя областната дирекция в Шумен е да
Коментари Харесай

ОДМВР- Шумен предприема редица инициативи по пътна безопасност в областта

Целта, която си слага регионалната дирекция в Шумен е да се ускори вниманието на всички участници в придвижването към сигурността при  шофиране, секване и придвижване по пътищата. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града. 

Според направения разбор от пътна полиция близо 90% от произшествията са по виновност на водачите. Затова, на територията на регионалната дирекция инспекциите по основни места в  града и отвън обитаемоте места бъдат засилени. Униформените ще припомнят на водачите да бъдат изключително деликатни и да съблюдават разпоредбите за придвижване и да пазят  всички участници в пътното придвижване.

В първия ден от старта на самодейност бяха раздадени брошури на водачите и най-малките участници в пътното движение- децата. Освен правила за придвижване по пътищата децата получиха и подаръци- надуваеми топки с послания " Пази ме “. Те са предоставени от отдел " Пътна полиция “ в ГДНП.

По време на инспекциите огромна част от водачите споделиха, че те не би трябвало да стопират, че контролът би трябвало да бъде по-голям, с цел да не се позволяват да карат неправоспособни, пияни и дрогирани по пътищата в страната, с цел да няма тежки произшествия на пътя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР