Целта е да бъде осигурена подходяща и ефективна социална инфраструктура,

...
Целта е да бъде осигурена подходяща и ефективна социална инфраструктура,
Коментари Харесай

Приключи проектът за Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция

Целта е да бъде обезпечена подобаваща и ефикасна обществена инфраструктура, допринасяща за даване на нова качествена обществена услуга за възрастни хора с разнообразни форми на деменция в Смолян в сходство с Плана за деяние за интервала 2018-2021г. за осъществяване на Националната тактика за дълготрайна грижа.

По плана е направено вътрешно преустрояване на съществуващата постройка на някогашния Тубдиспансер. Постройката се състои от 4 етажа – първи, втори, трети и полуподземен. Проектът е съгласуван с функционалните и градоустройствени условия към обществената инфраструктура от сходен вид и цели обезпечаването на здравословни и качествени условия по време на престоя в центъра.

В постройката са обезпечени асансьор, стълбище свързващо всички равнища в постройката, казан на ток и пелети, чакалня, регистратура, кабинет за психолог, кабинет за самостоятелна работа, кухня с столова, дневна стая, зала за лечебна физкултура, рехабилитация, зала за арт-терапия, стая за трудо-терапия, спални пространства. Извършени са: ремонт на покрив, фасади, отчасти дограма, настилки, замяна на отоплителна, ВиК и ел. съоръжения, включително повиквателна система и монтаж на слънчева апаратура за БГВ. Включени са действия по обезпечаване на налична архитектурна среда и отвесна планировка на дворното пространство.

Дневният център е плануван с потенциал 40 ползватели и 8 души личен състав.

Общата стойност на плана е 553 059.61 лева, с дълготрайност - 24 месеца от подписване на контракт за БФП.

Сн. Николай Мелемов, фейсбук

Услугата Дневен център за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии ще се дава в границите на идващ допълващ план, с който Община Смолян ще кандидатства по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “.

По тази стратегия, преди да се наберат консуматори, ще се образова дипломиран личен състав. Осем индивида ще работят в центъра – психолози, рехабилитатори, обслужващ и медицински личен състав. В съседство с този център се работи и по плана за обществените жилища и задачата е да се построи един обществен комплекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР