Целта два процента от БВП на страните от НАТО да

...
Целта два процента от БВП на страните от НАТО да
Коментари Харесай

НАТО: Целта за осигуряване на 2% от БВП за отбрана вече не изглежда като таван, а като средна величина

Целта два % от Брутният вътрешен продукт на страните от НАТО да бъдат обезпечавани за защита към този момент не наподобява като таван, а като междинна големина, съобщи през днешния ден зам.-генералният секретар на алианса Мирча Джоана при откриването на двудневната среща на началниците на защитата на страните от пакта в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Подценяването на Русия е рисково, съветският президент Владимир Путин се приготвя за дълга война и няма признаци, че задачите му са се трансформирали, уточни той. Тази година ще бъде сложна, би трябвало да поддържаме Украйна, до момента в който е належащо, добави Джоана. По неговите думи съветският президент е подценил качествата и смелостта на украинците, техните въоръжени сили и украинското управление, както и реакцията на страни от пакта.

Джоана уточни, че се планува силите на НАТО, ситуирани по източния фланг, да бъдат разширени до бригади. Той прикани страните от алианса да покачат производството на муниции поради личните си потребности и поради оказваната поддръжка за Киев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР