Целият скандал с апартаментите на властта бе имиджов удар върху

...
Целият скандал с апартаментите на властта бе имиджов удар върху
Коментари Харесай

Политолози: Оставката на Цветанов няма да разцепи партията, ГЕРБ е сглобена по рационален интерес

Целият скандал с жилищата на властта бе имиджов удар върху Цветанов и ГЕРБ. Няма по какъв начин да има активи, откакто половината ти актив е заловен в неморална демонстрация. Ако има разделяне, то е по-скоро в политиката на Бойко Борисов. Това сподели политологът Даниел Смилов в ефира на БТВ.

„ Оставката на Цветанов няма да докара до разединение в партията. ГЕРБ е съединена по разумен интерес. Цветанов ще продължи да я управлява под друга форма “. Това разяснява социологът Юрий Асланов в същото предаване.

„ Учуден съм и погнусен от тайните теории. В нито един миг ние като общество не допуснахме, че се е случило нещо хубаво, след идването на демокрацията. Ние не допуснахме, че имаме един либерален акт. Друго Цветанов заобикаля казуса за жилищата и търговията с въздействие “, добави той.

„ Надявам се, че към него отношението ще бъде като към всяко друго частно лице. Принципът, който се наложи след този случай е, че лице, заемащо върховен управнически пост, не трябва да си разрешава сходни аморални дейности “, разяснява Смилов.

„ На публиката и омръзна пиесата, че когато има даден проблем, ние махаме провинилия се и готово. Така обаче нямаме гаранция, че казусът няма да се повтори. По този метод единствено си измиваме ръцете “, сподели Асланов.

„ Не изключвам опцията част от тези неща да са всеобща процедура, въпросът е, че когато си обществено лице, аршинът към теб би трябвало да е различен. Ти самият би трябвало да даваш образец и да знаеш, че не би трябвало да нагазваш в тези води “, акцентира социологът.

Според Смилов, Боросов носи негативите от абсурда. „ Явно Цветанов е значим за ГЕРБ. Не знам до каква степен, обаче без него ГЕРБ няма да може да действа. Ако една институция е читава, тя може да си разреши да се раздели с всякакви хора “, разяснява още политологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР