Ремонт на Централна гара София е причината да бъде променен

...
Ремонт на Централна гара София е причината да бъде променен
Коментари Харесай

Променят маршрута на влакове заради ремонт на Централна гара София

Ремонт на Централна гара София е повода да бъде изменен маршрутът на влакове.

Във връзка с модернизацията на коловозното развиване на Централна гара-София
от през днешния ден се вкарва смяна в придвижването на влаковете,
които идват и отпътуват главно от и към северното направление – Мездра, Видин, Варна, Русе. Това оповестиха от пресцентъра на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ).

От компанията прецизират, че планът за развиване и рационализация на железопътен възел София навлиза в нов стадий на осъществяване. За да бъде допустимо по-нататъшното реализиране на строителните действия, само че и в същото време
отчасти допустимо влаковото придвижване и маневрена активност,
в железопътния възел ще бъде прекратено придвижването на влаковете от шести до дванадесети коловози.

Очаква се строително-монтажните работи по коловозното развиване на Централна гара София да продължат 15 месеца.

През този интервал за обслужване на влаковете по направленията София – Подуяне пътническа, София – Волуяк и София – Захарна фабрика
ще бъдат въведени в употреба към този момент ремонтираните
трети, четвърти и пети коловози, като пасажерите ще могат да употребяват първи, втори и трети перони на Централна гара – София.

Предстоящите действия ще обиден най-много влаковете по северното направление Мездра, Видин, Варна, Русе. Част от тях ще завършват и стартират придвижването си в и от жп гара София-Север. Създадена е организация за достъп и обслужване на пасажерите от и до Централна гара-София посредством подсигуряване на електромотрисни влакове (ЕМВ). Те ще правят прехвърляния на идващите и заминаващите пасажери от Централна гара-София до и от жп гара София-Север. За тези влакове е обезпечена единствената опция за достъп до гара София. Те ще идват и отпътуват единствено на тринадесети преден коловоз при шести перон.

За по-добро обслужване на пасажерите Столична община вкара редица промени в маршрутите на градския превоз, прецизират още от НКЖИ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР