„Целият проблем е, че ние не избираме никого, защото депутатите

...
„Целият проблем е, че ние не избираме никого, защото депутатите
Коментари Харесай

Валери Найденов: Депутатите се назначават от олигархичните групи, наречени партии

„ Целият проблем е, че ние не избираме никого, тъй като депутатите се назначават от олигархичните групи, които назоваваме партии “, сподели дългогодишният публицист Валери Найденов в „ Тази събота “.

„ Цялата рецесия, в която живеем, напълно елементарно може да се преодолее, тъй като е присъща за партийно листовата изборна система. Навсякъде, където има такава система, има същите рецесии “, сподели Найденов.

Той добави, че партиите са имали опция да вкарат мажоритарен избор, само че не са го създали.

„ Имаше една опция когато ГЕРБ, по чисто тактически аргументи внесе закона, очакваше се от Има Такъв Народ да остане правилен на обещанието си и да го гласоподава. Ако Има Такъв Народ беше дал своя вот за този закон, вторите избори щяха да имат радикално друг резултат “, счита Найденов.

Той счита, че в случай че и при третите избори резултатът най-после е същия, би трябвало да има митинги.

„ Нашите партии нямат никакъв смисъл, нямат наличие. Каквото и да напишат в стратегиите си – в случай че се включат във властта, ще вършат тъкмо противоположното. Те са като кухи тенекии “, счита Найденов.

Според журналиста нашите политически обединения не могат да се нарекат партии, тъй като са надалеч от условията за една добра съвременна партия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР