Целият експертен капацитет на МВР е мобилизиран в разследването на

...
Целият експертен капацитет на МВР е мобилизиран в разследването на
Коментари Харесай

Мобилизиран е целият капацитет на МВР, но съвпадение по ДНК няма

Целият експертен потенциал на Министерство на вътрешните работи е мобилизиран в следствието на убийството на Вероника Миланов в Русе. Въпреки това към момента няма публично разгласен прогрес по случая. От изказванията на основния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов през днешния ден стана ясно, че служителите на реда не са разкрили съвпадане по ДНК с нито един обвинен. Не е изключена и нито една от вероятните версии.

" Едно е ясно - осъществените дейности са извънредно брутални и извънредно жестоки. Не изключваме нито версия, обвързвана със инцидентно посягане, нито версия, обвързвана с планувано посягане. Направен е разбор на всичко, което досега е осъществено от сътрудниците от полицията в Русе и от Окръжната прокуратура. На база на този разбор са планувани всички дейности по следствието, които следва да бъдат осъществени във всички вероятни насоки, осигуряващи доказването на всички вероятни версии. Нашата задача беше от една страна е разбор на всичко направено досега. От друга с сътрудниците от Русе да планираме какво следва да се прави. От трета страна да окажем нужната логистична помощ с оглед обезпечаване на експертизи и данни като доказателства, които следва да бъдат изискани ", сподели Сотир Цацаров.

Главният прокурор и министърът на вътрешните работи Младен Маринов приказваха пред публицисти в Русе, където дойдоха по-рано през днешния ден, с цел да се срещнат на терен с хода на следствието.

" Твърде рано е. Ако имахме съвпадане по ДНК щяхме да го съобщим незабавно и щяхме да сме задържали причинителя. Работим и в тази посока. Институтът по криминология работи на цялостни обороти. Всички находки, които се изземват, неотложно се изпращат за експертиза. Не подценяваме нито една версия. Изследваме живота на жертвата, както в персонален, по този начин и в професионален аспект ", разяснява на собствен ред Младен Маринов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР