Целим се в първото място и не го крия“. Това

...
Целим се в първото място и не го крия“. Това
Коментари Харесай

Българските хандбалисти се целят в първото място на Световната купа във Варна

„ Целим се в първото място и не го укривам “. Това съобщи старши треньорът на мъжкия ни народен тим по хандбал преди започващата във вторник Световна купа във Варна от 25 до 30 април.

„ За нас е значимото да бием! Другите каквото вършат, вършат. Наблягаме най-много на нашата игра, на нашата група. Имаме четири мача и би трябвало да ги вземем. Това е ситуацията. Ако не бием тези четири мача, няма къде да вървим нагоре. Целим се в първото място и не го укривам. За това сме тук. Не сме пристигнали да се пробваме, а да създадем нещо. Трябва да имаме упоритост, само че въпреки всичко е спорт. Всички желаят в действителност да завоюват. Това ме радва, тъй като няма потребност от спомагателна мотивация “, сподели Василев.

С изключение на Николай Генов, който е с травма в ръката, в тима няма други здравословни проблеми. „ Момчетата са добре физически. Искаме да поправяме някои механически и тактически елементи. Нямаме доста време, само че съм признателен на федерацията, че ни даде опция да създадем една седмица лагер, което в наше време за България е нещо доста. Това доста ни оказа помощ. Помогна ни също, че през октомври участвахме с младежите на шампионата IHF Trophy в Косово. С оглед регламента на надпреварата, базата е тази. “, добави Василев.

За пръв път с тима тренира Николай Генов, който през вчерашния ден смъкна гипса от травмираната си лява ръка. Той обаче сигурно отпада за първите два мача. Финалната група за шампионата ще стане ясна в понеделник. От 20 състезатели, които организират лагер във Варна ще останат 14 плюс 3 запаси. Към тима през днешния ден би трябвало да се присъдени играещият в елитния френски „ Шатр “ капитан Светлин Димитров, а в понеделник идва и състезаващият се във втородивизионния френски " Маси Есон " Кристиан Василев.

Тази вечер от 18 часа българите ще играят контрола с Австралия в спортна зала „ Владислав “. България е първата страна, която за повторно ще одобри шампионата за мъже от Световната купа по хандбал, който ще се организира от 25 до 30 април в Двореца на културата и спорта във Варна. През 2017 година домакини бяха Габрово и Велико Търново.

Регламентът на Световната купа планува състезателите в тимовете да бъдат на възраст сред 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години. В конкуренцията ще вземат присъединяване 12 тима – България, Андора, Азербайджан, Кипър, Англия, Молдова, Малта, Австралия, Куба, Гватемала, дебютантът Индия и Нигерия. В първата фаза на Световната купа тимовете ще спорят в четири групи.

България е в група D с Азербайджан и Нигерия. Мачовете на нашите от груповата фаза са във вторник и сряда от 19 часа в Двореца на културата и спорта.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР