Цели поколения в България израснаха с чувство за безнаказаност, затова

...
Цели поколения в България израснаха с чувство за безнаказаност, затова
Коментари Харесай

Румен Радев за напрежението в Габрово: Трябва безкомпромисно прилагане на закона и борба със социалните причини за проблема

Цели генерации в България израснаха с възприятие за безотговорност, по тази причина и се вихри този произвол и гневът на хората е понятен. Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти във Велико Търново, запитан за напрежението в Габрово.

Държавният глава уточни, че главният проблем е в беззаконието, което е повсеместен проблем и за страната. „ Според мен трябват два паралелни метода в този случай. Първият е безкомпромисно и твърдо използване на закона, вторият, доста значим и стратегически метод, е да се води битка със обществените аргументи, които водят до престъпност – ниското обучение и неналичието на трудова претовареност, на възприятие на отговорност пред обществото “, съобщи Радев.  

„ Президентството не е феодална институция - всеки е свободен да направи своя избор “, съобщи президентът в отговор на въпрос за включването на началника на кабинета си Иво Христов в идните избори за български представители в Европейския парламент. Румен Радев акцентира, че съгласно българската конституция жителите имат правото и свободата да се кандидатират за изборни длъжности. „ Това е персонално решение на господин Христов, което аз почитам. Всеки е свободен да бъде там, където се надява да бъде най-полезен и най-значим “, съобщи президентът и добави, че не е  снемал доверието си от Иво Христов. Румен Радев уточни, че България има потребност от способени и свободомислещи представители в Европейския парламент, които да отстояват българския интерес в изискванията на все по-динамична европейска среда и да работят за все по-пълното консолидиране на страната ни в обединена, мощна и по-просперираща Европа.

Президентът е във Велико Търново за присъединяване в честванията по случай 140 години от приемането на Търновската конституция. Пред публицистите там Румен Радев съобщи, че основателите на първата ни конституция са оставили завещания за политическата мъдрост и за националния суверенитет, както и най-важното  – законите да се вършат от народа и за народа. „ Ще пожелая на нашите народни представители да не не помнят тези завещания, да се водят от тях, с цел да има по-малко президентски вета върху лобистки закони и по-малко закони, отменяни от Конституционния съд “, съобщи президентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР