Цели колонии от розови фламинги са се засели в Поморийското

...
Цели колонии от розови фламинги са се засели в Поморийското
Коментари Харесай

Цели колонии от розово фламинго се заселват в Поморие

Цели колонии от розови фламинги са се засели в Поморийското езеро. Екзотичните птици се усещат толкова спокойни, че могат да бъдат следени много около жилищните сгради.

Снимките на розовите фламинги в Поморийското езеро на учителя Атанас Атанасов събраха хиляди фенове в публичните мрежи. Той е фотограф фен и обожава да снима грациозните птици.

" Ами защото са по-интересен, екзотичен вид, преди мислех, че би трябвало да ходя до Гърция, защото най-близко са в Гърция на езерото Керкини и мислех, че би трябвало там да отида да ги снимам, единствено че ето че те взеха и пристигнаха в родния ми град ", споделя Атанас.

Снимките му водят на бреговете на езерото фенове на природата от близо и надалеч.

" От много години мечтаех да ги снимам, защото първите бройки още преди 10 години започнаха да идват в България и съм ги гонил през всички тези години, първият път ми се отдаде алтернатива дори през 2019 година ", споделя Атанас.

За три години птиците се усещат толкова добре, че напълно не се плашат от близостта на хората.

Фламингите в Поморийското езеро са изцяло около градската среда, затова и локалните се майтапят, че се усещат като на Аруба.

Еколозите наблюдават, че за миналите три години числеността на птиците наброява над 1000 индивида, а по пръстените на някои откриват и откъде са пристигнали.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР