Цели 40 процента, по-точно 34 от общо починалите от коронавирус

...
Цели 40 процента, по-точно 34 от общо починалите от коронавирус
Коментари Харесай

Цели 40% от починалите от COVID-19 в Хърватия са от домове за възрастни хора

Цели 40 %, по-точно 34 от общо умрелите от ковид 83 души в Хърватия са ползватели на домове за възрастни хора, които системата не съумя да отбрани, написа загребският " Ютарни лист ", представен от Българска телеграфна агенция.

Смъртта на 18 души в дом за възрастни хора в Сплит извади нескрито тежките условия, в които работят чиновниците в тези домове, половината от които са медицински сестри и личен състав, написа вестникът.

Камарата на медицинските сестри извърши изследване, от което стана ясно, че изискванията за работа в домовете за възрастни хора са извънредно неприятни. Отбелязва се неналичието на задоволително екипировка, лишаване на дни от отпуската при самоизолация, голяма липса на сестрински фрагменти, прекомерно огромен брой хронично заболели пациенти на една сестра и други

Установено е, че 20 % от медицинските сестри в тези домове нямат хирургически маски и цели 43 % нямат защитно облекло. Четири % още нямат защитни ръкавици, а една от сестрите споделила, че носят една и съща хилрургическа маска по седем дни.

" Ютарни лист " написа, че е изискал коментар на изследването от отрасловото министерство, само че не го е получил до приключването на броя. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР