Царско село загуби от Ботев (Враца) с 1:2 в първия

...
Царско село загуби от Ботев (Враца) с 1:2 в първия
Коментари Харесай

Ботев Враца е на върха в efbet Лига след успех над Царско село

Царско село загуби от Ботев (Враца) с 1:2 в първия мач от третия кръг на efbet Лига. Мирослав Маринов (2) даде задатък на гостите с първия си гол в елита, а Димо Бакалов (45) изравни в края на първата част. В 81-ата минута Александър Александров си вкара автогол и качи врачани на върха във краткотрайното класиране със 7 точки.

Още във 2-ата минута Мартин Николов центрира на далечната греда и 17-годишният Мирослав Маринов изведе гостите напред в резултата с дебютното си попадение в елита, вкарвайки от близка отдалеченост за 0:1. Секунди по-късно Маринов шутира по земя и този път Янко Георгиев отрази удара на младока. Домакините отвърнаха в 7-ата минута с шут от отдалеченост на Александър Александров, който обаче не затрудни Краси Костов.

В 27-ата минута Димо Бакалов реши да завоюва дузпа за своя отбор и симулира в наказателното поле на противника, поради което бе предизвестен с жълт картон. Три минути по-късно Милан Йокич шутира отдалеко, само че едва и Краси Костов улови. В 37-ата минута Лъчезар Балтанов извърши директен свободен удар, само че топката мина над вратата на гостите. Секунди преди почивката Димо Бакалов засече с глава центриране на Венци Василев отдясно и изравни за 1:1. Това бе и първи гол за " царете " от началото на новия сезон.

В тунела на прибиране за почивката Валери Христов получи жълт картон от съдията Иво Андреев поради пререкания с футболист на домакините.

През втората част в 57-ата минута Васил Шопов даде пас паралелно на голлинията, след което се получи леко безредие в наказателното поле, само че Краси Костов се оправи. Две минути по-късно Красимир Тодоров проби добре отляво в наказателното поле, залъга неприятелски футболист и шутира в близкия ъгъл, само че Георгиев улови топката.

В 80-ата минута влезлият като запаса Лукас Диас технично насочи топката към вратата на гостите, само че Краси Костов отрази удара. Секунди по-късно Виктор Василев нахлу по лявото крило, Георгиев опита да избие, само че топката се отби в Александър Александров и се насочи към вратата на домакините за 1:2. Христо Попадийн мазета топката от голлинията, само че тя въпреки всичко е съумяла да я премине с цялостния си размер и VAR удостовери автогола. В добавеното време Янко Георгиев избави удар на Юлиан Ненов и резервира разликата.

След триумфа си Ботев (Враца) събра 7 точки и се изкачи на върха във краткотрайното класиране преди останалите срещи от кръга. Царско село остава девети с 2 точки от три изиграни мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР