Църквата трябва да стои отворена, организацията става от страна на

...
Църквата трябва да стои отворена, организацията става от страна на
Коментари Харесай

Църквата трябва да стои отворена, заяви акд. Николай Денков

Църквата би трябвало да стои отворена, организацията става от страна на Българската православна черква. Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти във връзка проблема със затворената Руска черква „ Св. Николай Мирликийски “ в София.

“Не са изгонени съветски свещеници, изгонени са хора, които са работили против ползите на България. Те са непознати жители, посочи Денков. Прочетох отчетът на Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), има задоволително учредения тези хора да са отвън България, сподели още Николай Денков, представен от Българска телеграфна агенция.

Премиерът участва на Национално заседание на Министерство на вътрешните работи. В него взе участие професионалното управление на министерството, и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов и заместникът му Мария Павлова.

“Държавата е подготвена да спомага за възобновяване на богослуженията в храм „ Св. Николай Мирликийски ”, оповестиха от пресслужбата на кабинета през вчерашния ден.

Църквата беше затворена след експулсирането на предстоятеля ѝ и двама беларуски свещеници.

Патриарх Неофит назначи през вчерашния ден свещеници от София, които ще правят богослуженията в храма.

“Реакцията на организацията беше закъсняла. Тя не трябваше да разяснява думите на политици. Те имат право да изричат рецензии, управлението на ДАНС няма право да подлага на критика политици. Казах на преддесдателя на ДАНС, че не може да прави по този начин ”, изясни министър председателят.

Служебното държавно управление да отпадна е е един от трите разновидността за промени в Конституцията

“Другите два са да се избира премиера от избрани длъжности, а той да споделя министрите или подобен кабинет да е с лимитирани пълномощия ”, заяви министър председателят.

Той изясни, че разновидността служебния кабинет да отпадне е бил предложен от Венецианската комисия.

“Цялата полемика за служебните кабинети не е самоцелна. Видяхме по какъв начин президентът може еднолично да завземе голяма власт, която не му се поставя по конституция ”, изясни министър председателят.

На 4 октомври Денков ще има среща с канцлера на Австрия

“Основната тематика е какъв брой губи Австрия, че България и Румъния не са в Шенген и какъв брой ще завоюват, в случай че са. Ако те желаят да са предпазени границите, не би трябвало нашите патрули да са на границата с Гърция, а с Турция ”, уточни акад. Денков и добави, че в никакъв случай не е водил диалози за преманешю в Шенген на 2 стадия.

“Смятам, че имаме задоволително мощно причини, с цел да покажем на всеки, че България и Румъния би трябвало да са в Шенген. Австрийският бизнес в България страда, че не сме в Шенген. Имаме мощни причини, уповавам се да бъдат чути ”, добави още министър-председателят.

Той разгласи, че чака да сме признати в Шенген през декември.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР