Цачева свиква съвещание за условията в арестите, Иванчева иска да

...
Цачева свиква съвещание за условията в арестите, Иванчева иска да
Коментари Харесай

Цачева свиква съвещание за условията в арестите, Иванчева иска да присъства

Цачева привиква заседание за изискванията в арестите, Иванчева желае да участва
Министърът на правораздаването привиква съвещение с управленията на Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Областна работа „ Изпълнение на наказванията ” – София, на което ще се преглежда въпроса в какви условия арестантите обитават под стража.

На съвещанието ще бъде поканена омбусмана Мая Манолова, която към този момент разгласи своите рекомендации по отношение на изискванията в ареста на улица „ М-р Г.Векилски ” №2.

Съвещанието се привиква след шумотевицата, вдигната от някогашната кметица на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, които дружно с Петко Дюлгеров, също някогашен кмет на региона, са упрекнати за рушвет и се намират в ареста от месеци.

Задържаните за непрекъснато в ареста Иванчева и Петрова са отправили искане да участват на свиканото от Цачева съвещание. Двете държат да бъдат конвоирани и да участват на съвещанието като директно заинтригувана и съществено наранена страна.

Искането им бе публикувано още в събота вечер посредством техния документално акредитиран прокурист Петър Кърджилов.

В рамките на днешния ден Кърджилов желае да получи отговор от Цецка Цачева дали Иванчева и Петрова ще бъдат конвоирани. Съвещанието, свикано от Цачева, ще се организира във вторник.

В 10.30 часа тази заран Специализираният углавен съд ще заседава по делото за рушвет против Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Те са упрекнати за желан рушвет от 500 хиляди евро и получени 56 хиляди eвpo. Дюлгеров е обвиняем като помощник. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР