Трябваше да се положат повече усилия за повишаване на избирателната

...
Трябваше да се положат повече усилия за повишаване на избирателната
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Ние сме в дълбока криза на колективния смисъл

Трябваше да се положат повече старания за повишение на изборната интензивност . Проблемът, че жителите не гласоподават, е проблем на партиите, че не са ги предиздвикали да гласоподават “. Това сподели пред БНР политологът Страхил Делийски. 

По думите му изчезналият диалог няма по какъв начин да изпълни урните

„ Никой не посмя да се осмели да показа положителна картина на бъдещето на България. Накъде отиваме, какво се случва. Разговорът беше затворен в търсенето на дефицити на съперниците, на това кой е по-лош ... Ние сме в дълбока рецесия на груповия смисъл “. 

В предаването „ Нещо повече “ политологът добави, че поривът от митинга през предходната година не е съумял да проникне в дневния ред на партиите

„ Състоянието, в което се намира българската политическа система, е такова, че  от ден на ден ще виждаме неинституционализирани крясъци на разнообразни обществени групи . Ще има доста претенденти за политическа популярност, обидени на народа си във вечерта на 4-ти април. Политическото се състои в търсене на способи за взаимния ни живот... Гласуването оттатък мотивацията на представителството не е демократично гласоподаване “. 

Интервюто със Страхил Делийски можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР