Трябваше да поема пътя на политиката, защото виждах че няма

...
Трябваше да поема пътя на политиката, защото виждах че няма
Коментари Харесай

Сакскобургготски разкри най-голямото си съжаление и вдигна завесата около срещите си с Путин

Трябваше да поема пътя на политиката, тъй като виждах че няма различен излаз. Сигурно известността ми щеше да бъде по-висока, в случай че бях останал отвън нея. Това съобщи Симеон Сакскобургготски по bTV. Относно решението си да се включи в българската политика, той показа: „ Това беше най-тежкото решение тъй като съм бил възпитаван цялостен живот противоположното – че царят не е политик и че царят не трябва да взима страна. Но изискванията бяха такива и след толкоз години, полагайки толкоз старания да послужвам, да направя нещо за страната, видях че момента беше пристигнал “. Според Царя мъчно може да се откри прецизен отговор на въпроса дали монархията щеше да бъде по-добро решение за България след края на комунизма.

„ Тук 50 години не се загатваше монархията или единствено неуместният „ монархофашизъм “ и сходни глупости. Как може да очакваш че внезапно хората ще кажат: „ А, да, ура! Чудесна опция! А моята доктрина, която не е персонална, несъмнено, е, че в историята е имало всевъзможни режими, от преди 4000 години. Нито единият е по-модерен, нито по-отживелица от другия “, добави той.

Сакскобургготски сподели още, че срещите му с Иван Костов през 2001 година, директно преди изборите, не са били секрети. „ Аз просто го посетих. Разбира се, аз постоянно съм предпочитал срещите ми да са на 4 очи, тъй като по този начин човек може да си каже всичко по един прям и в това време предпазлив метод “, изясни той.

Относно диалозите си с някогашния министър председател, който е отказал общо ръководство след изборите, Царят разкри: „ Той просто сподели че му би трябвало още един цялостен мандат, което е негово право “.

На въпрос дали съжалява, че е дал път на някои от хората, които по-късно не са оправдали доверието му, Сакскобургготски отговори: „ Аз не познавам доста от тях. Защото аз дойдох тука колкото съм следил, колкото срещи да съм провел от 89-та до 96-та, само че отново човек би трябвало да е живял тука, с цел да усети или опознае всеки напълно във всичките измерения. …А за предаден, знаете ли, това е отново за сметка на индивида го споделям. Аз нямам някое черно тефтерче в което пиша „ този е изменник, този е подобен “. Аз виждам напред “.

Засега основателят на Национална движение „Симеон Втори" няма желание да се завръща още веднъж в политиката. „ На тази възраст към този момент в действителност мисля, че съм надалеч над годините и възраст за пенсия, та да имам сходни стремежи “, показа той.

Симеон Сакскобургготски сподели също, че е имал 3 срещи с Владимир Путин, който го е впечатлил познанията си по всяка тематика. „ И е човек, който ръководи страна като Русия, смъквам му шапка “, уточни той и добави, че глобите против Русия са ненапълно автогол за Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР