Трябва постоянно да се следи за присъствието на децата в

...
Трябва постоянно да се следи за присъствието на децата в
Коментари Харесай

Сергей Игнатов: Трябва постоянно да се следи за присъствието на децата в училище, а не това да е еднократен акт

Трябва непрекъснато да се следи за наличието на децата в учебно заведение, а не това да е еднократен акт. Това сподели пред БТВ някогашният министър на образованието Сергей Игнатов във връзка плануваните ограничения от страната за задържане на децата в класните стаи.

Според него в случаите с деца от рискови групи може да се основат специфични паралелки, където образователният развой да се преобърне. Игнатов даде за образец диалога си с ромски водач, който обяснил, че в случай че децата бъдат събрани в класната стая административно, по-важният въпрос е по какъв начин ще бъдат арестувани там, и е дал образец с това, че техните деца имат афинитет към музиката и танците.

„ Когато има семейство, за което образованието не е особена полезност, от 1 до 4 клас би трябвало да зарибим тези деца и да знаят, че това е по-доброто място ”, означи някогашният образован министър.

Според проф. Тодор Танев, също някогашен министър на образованието, от позиция на заплащането би трябвало да се вкара разделяне сред училителите. „ Има по-иновативни, по-смели, има и такива, които си гледат работата ден да мине, различен да пристигна ”, уточни той.

„ Вдигането на заплатите на учителите значително се дължи персонално на премиера. То е политическо решение ”, сподели още той.

„ Учителите са главен инструмент за справяне с проблемите в страната – имаме демографска рецесия, отпадане на децата от учебно заведение. След 10 година 47% от цялата стопанска система в света ще бъде автоматизирана, тъй че ние би трябвало да заложим на образованието ”, добави Сергей Игнатов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР