Трябва парламентът да приеме съответния закон, днес дневният ред не

...
Трябва парламентът да приеме съответния закон, днес дневният ред не
Коментари Харесай

Социалистите още не са решили дали ще подкрепят кабинет на ПП 

" Трябва Народното събрание да одобри съответния закон, през днешния ден дневният ред не стигна до тази точка. Ако зависи от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", това ще случи и параметрите ще бъдат каквито ги предложихме. Въвеждат се термини като " брутна работна заплата ". В това има нещо значимо - профсъюзите и Българска социалистическа партия са дружно в битката за ползите на трудещите се, уповавам се това да го забележим и в бъдеще ", разяснява Таско Ерменков от Българска социалистическа партия в студиото на " Денят ON AIR ".

Тойе уверен, че от " Продължаваме промяната " не са си трансформирали мнението за брутната заплата, тъй като са премислили, а тъй като са се повлияли от публичния отзив.

" Те постоянно държат сметка на публичното мнение - като партия, която няма корени, гледа публичното мнение ", акцентира Ерменков пред Bulgaria ON AIR.

Той не беше безапелационен дали левицата ще поддържа държавно управление на " Продължаваме промяната ".

" Министрите на Българска социалистическа партия ще са последното, което ще е водещо за поддръжка на държавно управление на малцинството. Имаме съществени разлики с това, което се приказва - с незабавното влизане в еврозоната, политиката по въоръжението на Украйна. Ние не сме изпълнили критериите за еврозоната, само че ни желаят. В същото време сме изпълнили тези за Шенген, пък не ни одобряват. Дали не става дума за едни пари? ЕЦБ ще разполага с парите на България ", сподели още Ерменков.

Но беше безапелационен, че левицата ще направи всичко допустимо, с цел да има постоянно държавно управление.

" Ще забележим къде са пресечните точки, кой защо може да отстъпи. Основното нещо, което да бъде заложено - ние би трябвало да защитим хората, стопанската система и от тук нататък енергетика, външна политика ", уточни още той.

Остава обаче песимистичен за сполучлив мандат за сформиране на държавно управление.

Също по този начин и във връзка с успеваемостта на прекосяване на " Лукойл " към 50% неруски нефт.

" Технологично не виждам по какъв начин може " Лукойл " да работи по метода, по който се твърди, че може с 50% съветски нефт и 50% импорт. Проблемът е чисто логистичен. Едно е танкерите да минават през Черно море с един ден курс, другото - танкери да минават през Босфора - тогава " Лукойл " би трябвало да построи в допълнение складове за недопечен нефт ", добави Ерменков.

dnes. bg


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР