Трябва ли ураганът Лий да удари Ню Джърси? Ето най-новата прогноза

...
Опасни сърф и разкъсващи течения вече засягат части от югоизточното
Коментари Харесай

Опасни сърф и разкъсващи течения вече засягат части от югоизточното крайбрежие на САЩ и подобни условия трябва да се усетят по крайбрежието на Ню Джърси по-късно през седмицата, когато ураганът Лий започне да се движи на север , казаха синоптиците от Националната метеорологична служба в понеделник.

Лий беше възвърнал част от силата си през уикенда и все още беше голям ураган от категория 3 в понеделник вечерта, с продължителни ветрове от 115 мили в час и дори по-силни пориви. Синоптиците очакват малка промяна в силата през следващите ден-два.

Понастоящем повечето модели са съгласни, показвайки, че вероятният път на Лий ще се измести на север до средата на седмицата, избягвайки района на Ню Джърси и Ню Йорк, но в крайна сметка ще стигне до сушата някъде в морските провинции на източна Канада.

Тази седмица трябва да премине малко на запад от Бермудските острови и ветровете на Лий трябва да достигнат Атлантика източно от Ню Джърси до петък сутринта, според Националния център за ураганите .

Кога се очаква ураганът Лий да удари Ню Джърси? И как?

Докато моделирането в понеделник остана последователно относно вероятното стигане до сушата в източна Канада, един екстремен модел на извънредно положение, който е част от ансамбъла от възможни пътища, създадени от Националната администрация за океаните и атмосферата, накара Лий да се измести внезапно на северозапад , достигайки сушата около Санди Хук и насочвайки се право към пристанището на Ню Йорк и района на Медоулендс в окръг Берген.

Три други извънредни пътеки показват, че Лий се блъска в района на Мартас Винярд и Кейп Код в Масачузетс.

Друг различен модел, част от ансамбъла, създаден от Европейския център за средносрочни прогнози за времето, показва как Лий достига сушата в шикозния Хамптънс на източен Лонг Айлънд, пресича Лонг Айлънд Саунд и след това се насочва към северната част на щата Ню Йорк.

„Когато видите отклонение, това показва външната обвивка на това, което може да се случи“, каза Джон Скала, сертифициран метеоролог консултант и инструктор към Федералната агенция за управление на извънредни ситуации. „Ние не го отхвърляме напълно, но това е много малка вероятност.“

Очевидно, тъй като моделистите получават нови данни за действителното поведение на Лий, те актуализират своите модели и възможните пътища на бурята могат да се променят.

Прогнозираната траектория на урагана Лий може да се отклони от Източното крайбрежие

Повечето модели показват, че Лий в крайна сметка измества курса си на север, защото се очаква да настъпи падина или смущение от по-високо ниво, което ще помогне на западните ветрове със средна ширина да отблъснат урагана Лий от Източното крайбрежие, каза Стивън Декър, експерт по анализ на времето и прогнозиране в университета Рутгерс.

Още: Как да правят тези диаграми за моделиране на урагани? И какво прогнозират за Лий?

Така че моделите се опитват да обяснят бъдещото пристигане на падината, като показват изместване на пътя на Лий на север, каза Скала.

Колко бързо пристига дъното и колко силен е той ще помогне да се определи окончателният път на Лий, каза Декър.

В понеделник вечерта Лий се движеше на северозапад със 7 mph на около 380 мили северно от Северните подветрени острови и 600 мили южно от Бермудите.

Вълни, генерирани от Лий, с потенциал да създадат животозастрашаващи разкъсващи течения, засягат части от Малките Антили, Британските и Американските Вирджински острови, Пуерто Рико, Испаньола, островите Търкс и Кайкос, Бахамите и Бермудите, според Националния център за ураганите.

Тази статия първоначално се появи на NorthJersey.com: Ураганът Лий ще удари Ню Джърси с опасни разкъсващи течения, докато се движи на север

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР