Трябва експерти от партиите да седнат и да обсъдят бюджета,

...
Трябва експерти от партиите да седнат и да обсъдят бюджета,
Коментари Харесай

Борисов: Няма да има разговор за втори и трети мандат, ако не го направите по нашия начин

Трябва специалисти от партиите да седнат и да обсъдят бюджета, а " Продължаваме промяната " бягат от експертни диалози, желаят шоу.

Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с парламентарната си група в централата на партията през днешния ден, излъчена онлайн.

" Въобще няма да има диалог за втори и за трети мандат, в случай че не го извършите по нашия метод ", отсече той.

Преди това обаче мина през всички 16 целта на Политическа партия, които партията на Кирил Петков и Асен Василев разгласи като точки, по които би гласувала дружно с ГЕРБ. Борисов не пропусна да се подиграе с тях:

" Те масирано размахват 16 точки. Три листа, огромен формат. Те са една частичка от метода, по който се ръководи страната. "

Той акцентира и неведнъж, че решенията в ГЕРБ не се взимали единствено от него и по доста от точките Кирил Ананиев, Делян Добрев, Томислав Дончев, Даниел Митов и други в партията били срещу. 

Той се разгласи " за " механизъм за следствие на основния прокурор, за увеличение на минималната работна заплата, на пенсиите, две цени за ток, повдигане на данъчния заем на млади фамилии, таван на цената на тока, на газа, растеж на учителските заплати, и прочие Но шеговито се опита да " надцака " предложенията на Политическа партия, илюстрирайки позицията си, че нов бюджет в това Народно събрание не би трябвало да се гледа, с цел да не се трансформира в предизборно наддаване:

" Увеличаване на пенсиите с 20%, с цел да изпреварват инфлацията? Според мен тя е повече. Да ги увеличим с 30% ", означи той. " Минимална заплата 860 лева? 900 е по-хубаво, кръгло число. "

Други от настояванията на Политическа партия към този момент са изпълнени или решени, акцентира той - поддръжка за влизане в Шенген, без нарастване на налозите. Отбеляза че и някои ГЕРБ са ги въвели - като по-високите заплати на лекари и медсестри - само че Политическа партия не са ги поддържали, " а в този момент ги оферират ".

Но акцентира, че всички тези претенции са несъвместими с т. 13 от настояванията на Политическа партия - а точно бюджетният недостиг да е до 3%. И означи, че този лист пренебрегва други значими въпроси.

" Няма армията, полицията, няма РЗИ-та, няма нито един различен бранш. Ние пресметнахме финансовия резултат от 16-те точки. Крайният резултат е 5,7 милиарда лева "

И това е при един вид на повишаване на пенсиите - при различен харчът ще доближи 7,1 милиарда лв. повече от бюджета.

" Приемаме, че те желаят нулева година за строителството, няма автомагистрали, пречиствателни станции, режеме всичко. "

Бившият министър председател за край акцентира, че точките на " Продължаваме промяната " са " предизборна реклама ". 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР