Трябва да започнем диалог и оттам-нататък ще търсим подкрепа. Затова

...
Трябва да започнем диалог и оттам-нататък ще търсим подкрепа. Затова
Коментари Харесай

Новата правосъдна министърка каза как ще работи с Гешев

Трябва да стартираме разговор и оттам-нататък ще търсим поддръжка. Затова споделих доста ясно - незабавните промени ще се случат незабавно, разяснява Надежда Йорданова, която е препоръчана за министър на правораздаването в проектокабинета на Кирил Петков.

Йорданова отговори на въпрос на Българска национална телевизия по какъв начин счита да работи с основния прокурор Иван Гешев.

Това ще забележим още в идващите дни, в границите на пълномощията си, аз в случай че бъда определена като министър на правораздаването, а и като жител, ще не преставам да упорствам, че той би трябвало да е регистриран и да носи отговорност. Аз ще упорствам прокуратурата да предложи действителен програмен принцип в реформирането на своя бюджет с действителни индикатори, които да бъдат проследими, съобщи Йорданова.

Първите законодателни ограничения, които ще предложим, са по отношение на промените в статута на Висш съдебен съвет, ограничение пълномощията на основния прокурор, закриване на спецсъдилищата, преструктуриране на КПКОНПИ, тъй че да не бъде бухалка на властта, а действителен противокорупционен орган, тъй че всичко ще следва и ние сме подготвени за огромна, висока скорост, безапелационна е Надежда Йорданова.

Относно нейния сектор, тя съобщи, че това е един от секторите, в които са фокусирани очакванията на хората.

И това е изцяло разбираемо, тъй като всички бяхме на улицата точно с искане за по-голяма правдивост. Приоритетите са ясни - имаме подготвеност. Нашият главен фокус ще бъде индивидът като персона, като създание, да бъде в центъра на правораздаването, а правораздаването да бъде правдивост, а не война на клики, едни да си запазят властта, а други корупционните практики. Това е един от методите да преучредим публичния контракт и да върнем доверието на хората, както в парламентаризма, по този начин и в държавните институции, счита Йорданова, която е препоръчана от квотата на " Демократична България ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР