Трябва да запазим българската памет и българската история и да

...
Трябва да запазим българската памет и българската история и да
Коментари Харесай

Манолова: На сглобката се услади канибалската торта с разчленения паметник и сега посягат и на други

" Трябва да запазим българската памет и българската история и да се противопоставим на опитите да бъдат рязани монументи с флекс, да бъде демонтирана българската история. "

Това съобщи водачът на гражданската платформа Изправи се.БГ - Мая Манолова при митинг пред общинския съвет в Пловдив против предлагането за разглобяване на един от знаците на града - паметника " Альоша " и добави:

" Очевидно на сглобката им се услади канибалската торта с разчленените фигури на Паметника на Съветската войска и желаят да продължат с " Альоша ", с " Граф Игнатиев " и с другите монументи, отдадени на антифашистката опозиция. "

Протестът беше проведен от локални цивилен организации и беше подсилен и от представителите на Изправи се.БГ в Пловдив. По време на съвещанието на Общинския съвет от гражданската организация показаха недоволството си против предлагането за ремонт на паметника като залепиха на вратата на залата на общинския съвет табели с текст " НЕ на войната с историята " и " Да съхраним паметта ".

Лидерът на Изправи се.БГ беше безапелационна, че Пловдив няма да е същият, в случай че бъде разрешено премахването на паметника " Альоша ", както София не е същата след демонтажа на най-високите статуи от Паметника на Съветската войска.

Мая Манолова прикани за обединяване на всички демократично мислещи хора против сглобката.

" Това са признаците на новите фашисти, които преследват всички, които мислят друго. Опитват да пренапишат историята. Бутат монументи. Налагат цензура над медиите. Всички демократично мислещи хора би трябвало да се надигнем против опитите на сглобката да продължи с рязането на монументи. "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР